Rács a helyén, a laprugó eltört.

Sikerült a rács gyártójával felvennem a kapcsolatot és bár már nem foglalkoznak gallytörő rácsok gyártásával, megcsinálták a felső rögzítőfülek átalakítását a műbizonylatos rácson.
A Karkus rács már az eredeti, megszokott helyén van.

A XV. kerület felé azonban megadta magát az egyik oldalon a laprugó és eltörött.
Persze, ha már törött, akkor egyszerre mind a három lap. (Később derült ki, hogy kettő már eleve törött volt, de a cuppfogó összetartotta a törött lapokat.
Már korábban is éreztem, hogy az autó nem kanyar stabil, de az utóbbi pár évben nem vezettem a Ferozát és ugye teljesen más egy kifejezetten kiváló futóműves Mazda 3 után átülni egy merev-tengelyes és laprugós autóba.
Az imbolygó hátsó híddal azért sikeresen visszajutottam a garázsba, ahol pár óra szenvedés után sikerült a berohadt gumiszileteken úrrá lenne és kiszerelnem a rúgós tagot.
A szokásos rugógyártóhoz vittem Szigethalomra (Farkas rugó), ahol nem jó hírekkel szolgáltak. Mivel nem volt alapanyaguk, legalább 4 hetes átfutással vállalták a gyártást.
Persze ki kell vinnem a másik oldal rugóit is, mert a lapok cserélgetésével meg lehet oldani, hogy ne álljon fél oldalasan az autó, az új erősebb rugóköteg miatt. -Hát ez van.
Bízom benne, hogy az ősszel még azért lesznek kabriózásra alkalmas napok.
Addig is van még feladat, mert a marhakűrt működtető bovdenjét, a pontos ajtóhézag beállításokat és még rengeteg finomhangolást meg kell oldjak. Így nem maradok a várakozás alatt sem munka nélkül.

A bal oldali rugóköteg. Sajnos ez is elég egyenes. 🙁