Benzintank

IMG_0814

Miután a tankot a berozsdásodott csavarok és egyéb macerás problémák ellenére sikerült leszerelni, megállapítást nyert, hogy az alkatrésznek hozott autó üzemanyagtartályát egyszerűbb felújítani. Kis takarítás után egy Hammerite szerű amerikai festékkel lett többször lekenve az egész.

IMG_0812

A benzincsöveket átfújtam sűrített levegővel és a benzinszűrőket is lecseréltem (Bárdi autó). A benzinpumpa és a tank közötti cső egy pici szűrőt rejt magában.

shapeimage_2

Érdemes időnként a csövet leszedve kitakarítani. A baloldali képen látható a kis szűrő és alatta a csőbe visszarakva a szűrő vége kandikál kifelé. A benzinszintmérőt a régi tankból raktam át, mivel ez már egy utólagosan vásárolt darab. A csavarok cseréje itt is megtörtént és a rozsdásodás ellen kis sziloplaszttal lett lekenve.

shapeimage_3

Érdekesség, az új rozsdamentes csavarokkal visszarakott tartály betöltő csöve már nem nehezíti a le és felszerelést, mivel rövidebb és nem nyúlik az alváz felé. Viszont a

hozzátartozó hosszabb összekötőcső már eléggé megkeményedett az idők folyamán, így most keresni kellene egy hasonló jó állapotút.