Beindult…

A hét végén végre helyére került az utólagosan beszerelt hőgombánál ismét megjavított hűtőradiátor.
Így elkerülhetetlenné vált, hogy a kíváncsiságomat kielégítve, megpróbáljam beindítani a már régóta az igazak álmát alvó -amúgy már felújított motort. Egy kanna benzin már egy ideje várta (a tank, rendbetétele és felületkezelése miatt már jó ideje szárazon állt), hogy adott esetben valami táplálékul szolgáljon a motornak.
A benzin betöltése és az üzemanyag-szivattyú rövid járatása után (a tesz-csatlakozónál rövidre zárva két pólust) vettem egy nagy levegőt és ráadtam a gyújtást a motorra. Az önindító pár fordulat után beindítottam a motort, ami szép hanggal, simán beindult.
A légszűrő nélküli és rendezetlen motortértől eltekintve gyönyörű, ahogy zenél.
Íme:

Pöccre indult!

A sikerélmény megvolt.
Most a másodlagos -kényelmi elektromos rendszerek (ablakemelő, HiFi, riasztó, egyéb fények, kürtök, stb.) újrakötése következik, majd a műszerfal visszaszerelése.
Az még kiderült, hogy a benzinmérő mutatója nem nagyon akar megmozdulni, ezért azt még végíg kell mérjem és javítanom, de remélem ez gyorsan fog menni (persze midíg ebben bízom).
Azután jönnek a fékek (légtelenítés és teszt), majd a kárpitok visszaszerelése, meg a gondolom menet közben felmerült temérdek javítani való. -Szóval lesz még mit csinálni. 🙂
De minden esetre az autó motorikusan működik (van vezérlés, gyújtás, elektromos és benzinrendszer, miegymás).