Tavaszig…

Ma éppen csak 10 C fok volt, de ez is elég volt ahhoz, hogy kimerészkedjek a meleg szobából a garázsba. Annál is inkább, mert ahogy néztem időszerűvé vált a fékbetétek cseréje. A héten meg is vettem a Zsu-nál a szükséges alkatrészt. Eleve valamilyen Japán-t kerestem, mert a jópárszor gondom akadt a főleg nyáron sivító alkatrészekkel. A japánok viszonylag minőségibb darabok és hát az autó is onnan származik. Kiderült más nem is volt csak Japanparts (rendelési szám: JPA607AF*B). A dobozt kinyitva örömmel konstatáltam, hogy a lekerekített szélű és felület-védett vasra applikált kopóréteg mellett még a rezgéscsillapító kis lemezkéket is mellékelték.
Ez az a pici acéllemezke a fékbetét alján és tetején aminek hiánya fura dolgokat tud okozni. Sok gyártó ennél jóval drágább termékek esetén sem mellékeli ezt a kicsi, de igen hasznos izét…  -Szóval ma nekiestem és kicseréltem, kitisztítottam, bezsíroztam mindent ahogy kell. Majd holnap kiderül hogyan szuperál.

Közeben, ha már levettem a kereket (végül is mind a négyet), egy Homasitás fehér gumifestő tollal felfrissítettem a kopott feliratokat az abroncsaimon. Persze kétszer is neki kellett, hogy fussak a kielégítő eredmény érdekében.

white text

 

 

 

 

 

 

 

A grabber és a ge-már fehér ismét…